La mulţi ani, Bjork!

Bjork Gudmundsdottir s-a nascut pe data de 21 noiembrie 1965 la Reykjavik, Islanda si si-a inceput cariera muzicala atunci cand a invatat sa cante la flaut si la pian si a luat lectii de canto.

Muzica rock nu a fost straina de tanara cantareata, tatal ei fiind un membru al unei trupe de rock din Islanda.

Inainte de a deveni o artista solo de succes, Bjork a fost solista pentru mai multe trupe de-a lungul carierei sale si in anul 1977, Bjork a inregistrat primul ei album, autointitulat, care a fost un tribut adus peisajelor din Islanda. Mai apoi, Bjork a format un grup numit Kukl, cu care a lansat doua albume.

Anul 1991 a marcat sfarsitul trupei Kukl , dar a insemnat un nou inceput pentru Bjork si sotul ei, chitaristul Thor Eldon cu care are un fiu pe nume Cindi. In acelasi an a luat nastere trupa Sugarcubes, din care faceau parte, Bjork, sotul ei si mai multi fosti membrii ai trupei Kukl. In anul 1987, trupa a lansat primul single, Birthday si a semnat un contract cu Elektra, iar in 1992, single-ul Hit de pe albumul Sitck Around for Joy a avut un mare succes, dar din pacate trupa Sugarcubes nu a mai rezistat si s-a destramat in acel an.

Pentru Bjork nu a fost greu sa urmeze o cariera solo, din moment ce ea a fost starul trupei Sugarcubes si in anul 1993, Bjork s-a despartit de sotul ei Thor Eldon si s-a mutat la Londra impreuna cu fiul ei. In anul 2002, Bjork a dat nastere celui de-al doilea copil si la scurt timp dupa aceea a inceput sa lucreze la un nou album intitulat Medulla. Acesta a devenit unul dintre cele mai bune lansari ale sale.

In anul 2007 aceasta a lansat albumul Volta care a fost scris si produs in intregime de catre ea.

Bjork este cea mai populara cantareata din Islanda si de-a lungul vietii a cantat in trupele Kukl si The Sugarcubes ca intr-o buna zi sa urmeze o cariera solo si sa vanda mai bine de 15 milioane de albume.

In primii 10 ani ai carierei ei solo, Bjork era cunoscuta doar in Europa dar a reusit sa schimbe toate astea si sa aiba succes si peste ocean.

Sursa: http://biografii.famouswhy.ro

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *