Reșița, oraș educat și tolerant. Cum facem școala mai atractivă?


„Reșița, oraș educat și tolerant” este un proiect aflat în implementare care va ajuta la dezvoltarea unor mecanisme de promovare a toleranței, a participarii și capacitării membrilor grupurilor vulnerabile din comunitatile Mociur, Dealu Crucii, Moara Juracek, Traian Lalescu si Colonia Baraj din Reșița.
Obiectivele proiectului sunt creșterea accesului și participării la educație a 200 de copii din cartierelor Mociur, Dealu Crucii, Moara Juracek, Traian Lalescu si Colonia Baraj din Reșița, îmbunătățirea calității procesului educational în cele trei scoli și trei grădinițe unde studiază copii din aceste cartiere. Dezvoltarea unui set de 3 activitati extrașcolare menite să crească atracția pentru școală și gradiniță a elevilor din cele 5 cartiere reșițene, creșterea gradului de informare al părinților celor 200 de elevi implicați în proiect. Creșterea gradului de toleranță a locuitorilor orașului Reșița față de grupurile dezavantajate și în special față de locatarii zonelor urbane defavorizate și creșterea gradului de implicare în activități de voluntariat a locuitorilor municipiului de pe Bârzava în special a celor din cartierele menționate în proiect.
Deoarece este foarte important ca acest proiect să se deruleze și să aibă rezultatele scontate partenerii acestui proiect: Nevo Parudimos, Colegiul Național Traian Lalescu și Banat Media, au avut o ședință de lucru pentru a stabili pașii care trebuiesc parcurși în cadrul fiecărei activități. De asemenea, s-a stabilit un mod eficient și operativ de comunicare și de lucru între cei trei parteneri.
Proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 și are o valoare de peste de 1,4 milioane lei.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *