S-a dat startul simulării pentru Bac! Aproape 700 de elevi au fugit de responsabilități și au absentat


S-a dat startul simulării pentru Bac! Peste 1.300 de elevi cărășeni au susținut astăzi prima probă, la Limba română. Însă, aproape 700 de elevi au fugit de responsabilități și, deci, au absentat. Urmează încă 3 zile de examen, iar elevii vor știi exact cum s-au descurcat pe data de 15 martie.

NUMĂRUL ELEVILOR ÎNSCRIȘI
1473- clasa a XII-a
571- clasa a XIII-a
Total- 2.044

NUMĂRUL ELEVILOR PREZENȚI
1.345
NUMĂRUL ELEVILOR ABSENȚI
699

Simularea examenului naţional de Bacalaureat, pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a, a început astăzi, cu proba la Limba şi Literatura Română.

În Caraș-Severin, peste 1.300 de elevi au susținut aceste probe, în 27 de centre de examen organizate pe raza județului, iar aproape 700 de elevi au absentat.

Examenul a început la ora 9.00, moment în care elevii au primit subiectele și au avut la dispoziție 3 ore pentru rezolvare.

Ei vor știi cum s-au descurcat pe data de 15 martie, atunci când vor afla rezultatele.

Următoarea probă, mai exact proba obligatorie a profilului (la matematică sau istorie) are loc mâine, 05 martie, urmată de proba la alegere a profilului și specializării, probă care va fi susținută miercuri, 06 martie. Ultima probă, cea la Limba și Literatura Maternă, va avea loc joi, 07 martie.

Simularea de anul acesta a fost și este marcată de mai multe noutăți.

În primul rând, în acest an, colțul lucrării nu se închide și nu se lipește, conform procedurii oficiale.

Un alt aspect semnificativ este trecerea la evaluarea digitalizată.

Lucrările elevilor sunt scanate în clasă și ulterior corectate pe o platformă digitală.

Conform ghidului Ministerului Educației, fiecare profesor corector are în responsabilitate evaluarea a aproximativ 50 de lucrări.

Acești profesori provin din alt județ decât cel de origine al candidaților, asigurând astfel obiectivitatea în evaluare.

De asemenea, fiecare lucrare este evaluată de către doi profesori corectori.

Mai mult, programa pentru simularea examenului de BAC prevede eliminarea unor conținuturi la Limba română, Matematică, Istorie, Geografie, dar și la celelalte discipline.

Spre exemplu, la Limba Română sunt exceptați autorii Titu Maiorescu, Eugen Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu și Marin Sorescu.

Notele nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *