SuperTeach la Reșița

Sâmbătă, 18 septembrie începând cu ora 09:30 , la Cinema Dacia, Reșița are loc conferința față în față SuperTeach. Proiectul SuperTeach inițiat de Fundația Romanian Business Leaders, Educativa și Institutul Dezvoltării Personale în parteneriat cu Primăria Reșița ajunge la Reșița. Conferințele SuperTeach reprezintă o formă de a le oferi profesorilor români inspirație și motivație pentru educație.

SuperTeach coagulează comunități cu mentalitate deschisă formate din profesori, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și autorităților locale, ONG-uri și companii care pot susține investiții în educație.

„Ne dorim să inspirăm și să motivăm profesorii cu mentalitate deschisă din România, și să avem din ce în ce mai mulți dascăli care vor pune interesele copiilor în centrul sistemului educațional.

Profesorii reșițeni au fost invitați în comunitatea SuperTeach pentru a participa la creșterea calității educației din România prin transformarea mentalității în școli:
Vom discuta despre ”Gândirea critică în școala românească” alături de invitați ce ne inspiră cu fiecare intervenție în cadrul evenimentelor noastre:
Iulia Măndășescu/profesoară MERITO
Sorin Costrele/Guvernul României-Consilier de Stat al Primului Ministru
Emilia Modrigan/I.S. Caraș-Severin
Daniela Vulpeș/Grădinița cu Program Prelungit ’’Floarea Soarelui’’ Reșița
Mona Vlai/Piticii Monei
Elena Lotrean/Fondatoarea Școlii Finlandeze Sibiu
Maria Teodora Simion/Formator SuperTeach
Ana Bordan/Formator SuperTeach
Iulia Moldovan/ Formator SuperTeach
Carmina Vakulovski/ Formator SuperTeach
Ovidiu Bădescu/ Formator SuperTeach
Pentru a ne integra cu succes într-o lume în schimbare, cu toţii avem nevoie de abilitatea de a selecta informaţiile şi de a înţelege corelaţia dintre ele, de a decide ce este sau nu este important, de a plasa în diferite contexte idei şi cunoştinţe noi, de a descoperi esenţa lucrurilor întâlnite pentru prima oară, deci trebuie să fim capabili de a da sens critic, creativ şi productiv informaţiei cu care ne confruntăm.
Este din ce în ce mai clar că lumea devine tot mai complexă, că nu mai este suficient ca tinerii să fie executanţi perfecţi ai unor sarcini, ci trebuie să fie capabili să rezolve probleme noi întâlnite, că trebuie să privească critic ceea ce au de rezolvat.
Abilităţile de tip gândire critică pot fi predate şi învăţate. Şcoala trebuie să-l înveţe pe elev să înveţe.
De ce este importantă gândirea critică?
Cum îți poți dezvolta propria gândire critică?
Cum poți dezvolta gândirea critică elevilor, indiferent de materia predată?
PISA și TIMMS măsoară nivelul gândirii critice ?
Invitații noștri, persoane cu experiență și expertiză în domeniu, vor determina participanții să reflecteze la aceste întrebări și la modul în care pot contribui la dezvoltarea gândirii critice în școli și nu numai.”
Pentru a achiziționa bilet trebuie accesat https://heme.ro/e/superteach-resita-2021

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *