La Reșița, la Bazinul Olimpic din Complexul Municipal de sport și sănătate “Ioan Schuster”, s-a desfășurat pe parcursul a două zile, cea de-a 13-a ediție a Campionatului national de inot masters. Au fost prezenți înotători de performanță de la 34 de cluburi din țară.
La Bazinul Olimpic din Complexul Municipal de sport si sanatate “Ioan Schuster” din Reșița, s-a desfășurat cea de-a 13-a ediție a Campionatului Național de Înot Masters.
În perioada 18-19 mai 2024, s-a desfășurat evenimentul sportiv, unde au participat peste 150 de înotători masters de la 34 de cluburi de înot din țară.
Au participat înotători cu vârste cuprinse între 25 – 95 de ani.
Bazinul Olimpic din Complexul Municipal de sport si sanatate “Ioan Schuster” din Reșița a fost gazda acestui eveniment sportiv pentru a cincea oară.
Competitia a fost organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), Primăria Reșița și Clubul sportiv de înot Reșița 07.
1. Concursul s-a desfășurat în 3 etape. Astfel,
prima reuniune va avea loc sâmbătă dimineața de la ora 10,
cea de-a doua reuniune va avea loc sâmbătă după masa, de la ora 14.00
cea de-a treia reuniune se va desfășura duminică dimineața de la ora 10.00.
Au participat la competiție, campioni la natație atât la nivel național, cât și mondial și înotători de performanță, antrenori de înot.
A fost prezentă la competiție și Anca Păstrășcoiu, multiplă medaliată la competiții naționale și internaționale, este prima medaliată olimpică a natației românești:- A catigat primul titlu national la 14 ani, iar la 17 ani neimpliniti a cucerit prima medalie olimpica din istoria inotului romanesc, la 200 m spate, la JO de la Los Angeles, in 1984.
Anca PĂTRĂȘCOIU este unul din sportivii emblematici ai României. În anul 1990 a decis să lase în urmă emoțiile competițiilor s-a retras din activitatea competitionala in 1990 și a ales să devină antrenor de înot,pentru a pregăti noi generații de înotători și pentru a împărtăși vasta experiență pe care o are.
A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.
Competiția a reprezentat și un prilej de a se reuni înotătorii din țară, între ei formându-se și numeroase prietenii. Evenimentul sportiv a reprezentat o combinație între pasiunea de a înota dar și ambiția de a reuși și demonstra că se poate înota la orice vârstă, printre concurenți fiind prezenți și numeroși veterani având vârsta de 80 sau 95 de ani.
Acest eveniment sportiv a reprezentat de asemenea pentru concurenți un bun prilej să-și îndeplinească baremurile de participare la Campionatul European de înot masters de la Belgrad din luna iunie 2024.