Vreme caniculară la nivelul întregii țări!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vom avea parte de vreme caniculară până în data de 19 iunie, la nivelul întregii țări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28-34 de grade.
În următoarele zile, vremea va fi instabilă, iar temperaturile se vor situa în jurul valorilor medii de 28 de grade Celsius. După 10 iunie, vremea se încălzește semnificativ în toate regiunile țării! valorile termice vor urca până la maxime ce vor atinge 33-34 de grade în Banat, Oltenia și Muntenia.

În Banat, după data de 10 iunie, vremea se va încălzi semnificativ, iar în jurul datei de 16 iunie, temepraturile vor ajunge la 33 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 30 de grade. Variațiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 15-17 grade. Condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipație, dar în perioada 8-10 iunie vor fi averse posibil torențiale și cantități mai importante de apă.
La munte, Valorile termice vor avea tendința de creștere ușoară și treptată pe aproape tot parcursul intervalului. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 16 grade, spre 21 de grade. Mediile temperaturilor minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, cu tendință de creștere de la valori de 8-9 grade, până la 11- 12 grade. Vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea și caracter torențial și izolat cantități mai importante de apă, va fi ridicată în zilele de 9, 10 și 11 iunie și la sfârșitul intervalului.
În Crişana, temperaturile maxime vor marca o scădere uşoară până în data de 10 iunie, de la medii de 28 de grade, spre 26 de grade. După aceea, vremea se va încălzi, iar în jurul zilei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade.
În Transilvania, valorile termice diurne vor avea ușoare variații pâna în data de 10 iunie, iar media acestora va fi de 25-26 de grade. După data de 10 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 31 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 28 de grade. Temperaturile nocturne vor avea ușoare oscilații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11-14 grade.
În Maramueș, până în data de 10 iunie, variațiile termice diurne nu vor fi semnificative, iar media maximelor va fi de 26-28 de grade. Apoi, pană în data de 16 iunie, maximele termice vor fi în creștere până la valori, în medie, de 31 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime, spre medii de 28 de grade.
În Moldova, valorile termice diurne vor avea ușoare variații pâna în data de 11 iunie, iar media acestora va fi de 27- 28 de grade. După data de 11 iunie, vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 16 iunie, media regională va fi de 32 de grade. După această dată, va exista din nou tendința de scădere a valorilor termice maxime spre medii de 29-30 de grade.
În Oltenia, valorile termice, îndeosebi cele maxime, vor avea tendința de creștere până în jurul datei de 16 iunie. Astfel, mediile valorilor diurne vor crește de la 27-28 de grade, spre 33- 34 de grade. Spre sfârșitul intervalului, valorile maxime vor scădea ușor până la medii de 32 de grade. Mediile temperaturilor nocturne vor varia ușor pe tot parcursul intervalului, cu tendință de creștere de la valori de 14-15 grade, până la 18 grade.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *