Vremea face ravagii în România!

Vremea își face de cap în aceste zile. Cel puțin până joi dimineață, aproape toată România va fi lovită de furtuni. Este anunțat un cod galben de furtuni, iar de la ora 10:00, avertizarea se va extinde pe întregul teritoriu.

Până la ora 14:00, se află în vigoare o atenționare cod portocaliu de inundații, valabilă pe mai multe râuri din țară. Zonele care fac excepție sunt Moldova și Dobrogea. Ele nu scapă însă de instabilitatea atmosferică, aici fiind valabil un cod galben.

De altfel, vremea și-a făcut deja de cap. Pe Muntele Mic o viitură puternică a rupt o parte din drum, iar în comuna Glimboca pompierii au trebuit să intervină pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. Ploile și inundațiile și-au făcut de cap și în alte părți ale județului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 27 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 19 grade Celsius. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorarilor şi perioade în care se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului.

La munte se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului. Temperaturile maxime vor fi în general de 16 – 18 grade, iar media minimelor va fi relativ constantă, în jurul valorii de 9 grade.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *