Ziua Drapelului Naţional

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată în data de 26 iunie, iar cu această ocazie, Instituţia Prefectului Caraş-Severin şi Garnizoana din Reşiţa Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic” al judeţului Caraş-Severin organizează în data de 26 iunie începând cu ora 10:00, manifestări desfășurate cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, în Parcul Tricolorului din municipiul Reşiţa.

În premieră, pe lângă ceremonialul militar, va avea loc şi o expoziţie a autospecialelor aflate în dotarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, o prezentare a câinilor de intervenţie precum şi un moment artistic susţinut de elevi ai Liceului de Arte ,,Sabin Păuţa” din Reşiţa. La final, cei mici vor avea parte de surprize.

Pe această cale, toți cetățenii Banatului de munte, militarii în rezervă şi în retragere, veteranii de război, sunt invitați să participe la manifestările dedicate sărbătoririi drapelulului naţional.

Manifestările se vor desfășura ci respectarea regulilor de distanțare fizică și socială, prevăzute de reglementările în vigoare la nivel național, privind prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.
Ceremonialul militar se va desfășura începând cu ora 9:55 și se va încheia la ora 11:00.
Programul ceremonialului militar ce va avea loc este următorul

La 09:55 va avea loc -Sosirea invitaților/ oficialităților și ocuparea locului în dispozitiv;
În intervalul orar 10:00-10:05 – Primirea onorului şi salutul Drapelului de Luptă de către prefectul judeţului Caraş-Severin (sau persoana oficială cu rangul cel mai mare);
Între 10:05-10:25 – Alocuţiuni;
De la 10:25 până la 10:30 – Primirea drapelului pentru înălţarea pe catarg;
Între 10:30-10:35 – Binecuvântarea şi sărutul drapelului;
De la 10:35 la 10:40 – Înălţarea drapelului şi intonarea imnului de stat;
Între orele 10:40-10:50 – Constituirea dispozitivului de defilare şi defilarea gărzii de onoare;
Și de la 10:50-11:00 – Încheierea activității.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *