Meteorologii anunță că vremea se răcește și vin ninsorile. Temperaturile în următoarele două săptămâni se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

În următoarele două săptămâni, temperaturile vor începe să scadă, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, va crește în cea mai mare parte din țară, potrivit meteorologilor.

Potrivit Autorității Naționale de Meteorologie, vremea va deveni normală pentru perioada din calendar. Începând cu luna februarie, temperaturile în timpul zilei vor creşte în majoritatea regiunilor. Vremea în Banat va intra într-un proces de răcire, astfel că de la un regim termic peste cel normal în primele zile, cu temperaturi diurne cuprinse între 6 și 9 grade C şi Temperaturi nocturne cuprinse între 0 și 5 grade, se va ajunge spre finalul lunii ianuarie la valori de 1-3 grade ziua şi între -4 şi -2 grade noaptea. După data de 31 ianuarie este estimată o creştere uşoară a temperaturilor, în special a celor diurne. Vor fi precipitaţii temporare în următoarele două săptămâni. La început vor fi mai ales ploi şi lapoviţă, apoi vor predomina ninsorile, în special în perioada 27 ianuarie – 1 februarie.
La munte, vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile de temperatură vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu temperaturi maxime diurne între -5 şi 0 grade, respectiv minime nocturne de la -9 la -5 grade. Valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geroasă. O uşoară creştere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie. În primele zile, pe spaţii mici şi trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitaţii menţinându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *