20 martie, Ziua internaţională a fericirii

Anual, la data de 20 martie este celebrată Ziua internaţională a fericirii  sau „International Day of Happiness”.

Ziua Internațională a Fericirii se celebrează anual pe data de 20 martie, fiind o sărbătoare întemeiată de către Organizația Națiunilor Unite (ONU). Decizia a fost luată în anul 2012 de către toate cele 193 de state membre, în cadrul Adunării Generale a ONU, iar alegerea unei astfel de zile are rolul de a-i face pe oamenii din întreaga lume să înțeleagă cât de importantă este fericirea.
Evenimentul Ziua Internațională a Fericirii are rolul de face o schimbare la nivel global în ceea ce privește atitudinea tuturor de a privi fericirea și de a o recunoaște ca pe un drept al omului. După decizia din 12 iulie 2012 de a decreta Ziua Internațională a Fericirii, aceasta a fost pentru prima dată celebrată anul următor, în 2013.
Era necesară o astfel de celebrare pentru a cinsti rolul pe care fericirea îl deține în viața fiecăruia dintre noi, dar mai ales pentru mijloacele prin care fiecare poate să împartă fericire în jurul său. Ziua Internațională a Fericirii este, astfel, un moment grozav pentru a ne înveseli și pentru a ne opri câteva ore gândindu-ne la lucrurile bune în viață.
E important ca în fiecare zi, dar mai ales pentru a marca această sărbătoare, să faci ceva care te face fericit; poți face o faptă bună care să aducă fericire celor din jurul tău. De asemenea, te poți gândi serios și poți așterne pe hârtie ce afectează fericirea oamenilor: stresul, grijile zilnice, situația financiară etc. Ia-ți timp și observă dacă poți face vreo schimbare pentru tine și pentru sănătatea ta.

Grija pentru bunăstarea oamenilor trebuie să fie în topul priorităţilor noastre, iar bunătatea este cheia pentru o lume mai fericită.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *