Calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, obiectivul principal al Alinei Vuc!

Sportiva reșițeană, Alina Vuc, face antrenamente intense pentru competițiile de anul acesta. Alina va participa anul acesta atât la campionatele europene, cât și la cele mondiale. Unul din obiectivele principale este calificarea la Jocurile olimpice din anul 2024 de la Paris.

Alina Vuc, , una dintre cele mai valoroase luptătoare ale României originară din Reșița are obiective mărețe pentru competițiile de anul acesta.
Sportiva a început perioada de pregătire încă din data de 4 ianuarie. În acest moment, Alina se pregătește la Poiana Brașov până la sfârșitul lunii.
Prima competiție importantă din acest an se va desfășura în primăvară.

Alina face multe antrenamente pentru condiția fizică, alergare, câte 5 kilometri, zilnic, forță, dar și pregătire specifică.
Alina a mai transmis faptul că oricât de greu ar fi se gândește doar la calificarea la Jocurile Olimpice și apoi la o medalie la Paris.

Prima mare competiție internațională la care Alina va participa, va fi organizată în Croația, la Zagreb. Este vorba de Campionatul European, programat în primăvară.
Apoi, în toamnă, va avea loc calificarea pentru Jocurile Olimpice, în Serbia, la Belgrad, unde este programat a se desfășura Campionatul Mondial.
Va fi un an dificil din punct de vedere competițional pentru sportiva reșițeană.

Sportiva  Alin Vuc a ocupat  locul 5 la categoria de  50 kg, în luna septembrie 2022, la Campionatele Mondiale de lupte de la Belgrad, după ce a fost învinsă în meciul pentru medalia de bronz de americanca Sarah Ann Hildebrandt.
Ultima medalie a României la Campionatele Mondiale a fost cucerită de Alina Vuc la categoria de 50 kg, argint la etapa din anul 2019, desfăşurată la Nur-Sultan în Kazahstan.

La Mondialele de la Oslo din Norvegia, de anul trecut, cel mai bun rezultat al delegaţiei României a fost obţinut tot de sportiva Alina Vuc, ocupând atunci locul 5 la categoria de 50 kg.

 

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *