Meteorologii anunță o ușoară încălzire a vremii în Banat. Se vor înregistra temperaturi de primăvară!

Vremea se schimbă radical în majoritatea regiunilor din țară. După ger, vin zile cu temperaturi de primăvară.
Se vor înregistra temperaturi de primăvară, de până la 18 grade Celsius, în următoarele zile.
În Banat, de la maxime diurne de -7 până la 4 grade Celsius, și temperaturi minime în medie de .-4 grade Celsius, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, devenind chiar mai caldă decât normal la mijlocul lunii februarie, în special în orele amiezilor când sunt estimate valori de 5…13 grade Celsius.
În Caraș-Severin se vor înregistra maxime diurne ce vor oscila între 8 și 13 grade C și maxime nocturne între -3 și 2 grade C grade noaptea, în acest sfârșit de săptămână, dar probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.
Potrivit meteorologilor, cu astfel de temperaturi vom încheia iarna anul acesta, iar cele mai ridicate valori vor fi în special în zona sudică a țării.
La munte, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți la început mai ales la valorile diurne, determinând un regim termic apropiat de normal, iar la mijlocul lunii februarie chiar ușor peste cel specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitații locale sub formă de ninsoare, va crește în următoarea perioadă.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *