Meteorologii anunță vreme caldă în majoritatea reugiunilor, inclusiv în Banat!

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în toată țara în următoarele patru săptămâni, iar cantităţile de precipitaţii se vor situa, în general, în jurul celor normale în aproape toate zonele ţării.Vremea se schimbă radical în majoritatea regiunilor din țară în următoarele săptămâni. După ger, vin zile cu temperaturi de primăvară.
Săptămâna aceasta, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, iar nivelul precipitațiilor va fi excedentar în regiunile centrale, nord-vestice, dar mai ales ales în zonele montane, dar şi deficitar în regiunile sudice şi sud-estice. În rest va fi apropiat de cel normal.
În Banat, vremea se încălzește treptat, dar semnificativ, devenind chiar mai caldă decât normal în special în orele amiezilor când sunt estimate valori cuprinse între 5 și 15 grade Celsius.

În următoarea săptămână, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale, în cea mai mare parte a ţării. Vor fi temperaturi medii uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, şi un regim pluviometric apropiat de cel normal , la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 13 – 20 martie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă în general excedentară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în Banat.

La munte, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți la început mai ales la valorile diurne, determinând un regim termic apropiat de normal, iar la mijlocul lunii februarie chiar ușor peste cel specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitații locale sub formă de ninsoare, va crește în următoarea perioadă.

 

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *