Cei alergici la ambrozie mai au de „îndurat„ cel puțin până la jumătatea lunii octombrie, atunci când sezonul de polen de ambrozie se încheie. Bănățenii sunt cei mai expuși la ambrozie!

Ambrozia este cea mai frecventă cauză a alergiilor, spun specialiștii, alergie care se manifestă prin lăcrimare, strănut, congestie nazală, tuse, senzație de mâncărime în cerul gurii sau în gât și nas înfundat.

Simptomele alergiei pot varia de la o persoană la alta, iar netratată poate duce la apariția manifestărilor de astm.

Ambrozia creste peste tot: în parcuri, pe marginea drumului, pe câmp sau între șinele de tren și este mai des întâlnită în zone precum Banat și Valea Mureșului.

Pe baza datelor statistice, sezonul de polen de ambrozie începe de obicei in jurul jumătății lunii Iulie si se întinde pana la jumătatea lui Octombrie. In funcție de condițiile meteorologice, acest sezon poate începe mai devreme sau se poate întinde mai mult.

Alergia la ambrozie nu trebuie ignorată, așa că cei care întâmpină această problemă trebuie să meargă la un medic alergolog, pentru un diagnostic corect.

Din populația activă a României, aproape 500.000 de persoane sunt alergice la polenul de ambrozie, iar populația expusă la ambrozie atinge 6 milioane, majoritatea din vestul țării, celelalte regiuni fiind mai puțin afectate.

De asemenea, se estimează că în prezent, la nivel mondial, 300 de milioane de oameni suferă de un tip de alergie, iar până în 2025, numarul lor va ajunge la 400 de milioane.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *