Caravana SMURD „Fii pregătit” va fi prezentă mâine în Parcul Central din Băile Herculane

Mâine, Caravana SMURD „Fii pregătit” va fi prezentă în județul nostru și va fi amplasată în Parcul Central din orașul Băile Herculane, având ca scop pregătirea populației pentru a veni în sprijinul semenilor aflați în situații în care acordarea primului ajutor medical imediat este absolut necesară. Pentru aceasta, personal din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “SEMENIC” al județului Caraș-Severin va organiza sesiuni de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a celor care doresc să afle metode corecte de acordare a primului ajutor medical sau să lamurească aspecte legate de acest domeniu.

Printre principalele teme ce vor fi prezentate în cadrul activităților planificate sunt acordarea primului ajutor în caz de stop cardio-respirator la adult/copil/nou născut, precum și recunoașterea și tratarea obstrucției de căi aeriene superioare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin îi invită pe toţi cetăţenii, de la mic la mare, să participe la instruirile care se vor desfăşura cu acest prilej, în Parcul Central din Băile Herculane, în intervalul orar 09:00 – 20:00.

Există situații limită în care câteva secunde pot schimba totul!
Pentru astfel de momente, Caravana „Fii pregătit” organizează cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență în toată țara, încă din 2017.
Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.
Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Caravana „Fii pregătit” este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și susținut de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România. Investiția Fundaţiei Vodafone România în această etapă a caravanei a fost de 400.000 de euro, dintr-un buget total al proiectului de aproximativ 520.000 de euro.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari – copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit peste 26 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Fundaţia pentru SMURD este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în anul 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituție sau persoană, română sau străină, care susține, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Misiunea Fundației pentru SMURD este să contribuie la îmbunătățirea vieții persoanelor care locuiesc și muncesc în România, prin sprijinirea dezvoltării sistemului integrat medical și tehnic de urgență și prim ajutor. Fundația pentru SMURD funcționează independent, fără să obțină profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistență medicală, tehnică de urgență și prim ajutor puternic, prin parteneriate durabile între instituțiile abilitate, cum ar fi, dar fără a se limita la, Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Unitatea Specială de Aviație, Ministerul Sănătății, administrațiile publice locale și alte companii și organisme responsabile și dornice să se implice în acest sens. Informații despre activitatea fundaţiei se regăsesc pe pagina www.fundatiapentrusmurd.ro.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *