Ce trebuie să ştii despre Jagermeister

Jägermeister a fost pentru prima oara produs in anul 1935, pe baza unei retete vechi de 500 de ani. Si in prezent, se imbuteliaza in aceeasi sticla distincta, patratoasa si verde, ca si atunci. Eticheta este inspirata de nume, intrucat Jägermeister se traduce din limba germana ca “Maestrul vanatorii”, iar Sf. Hubertus, al carui simbol sunt coarnele de cerb, este sfantul patron al vanatorii.

Jägermeister este un lichior pe baza de ierburi, amarui, originar din Germania, facut dupa o reteta secreta, din peste 50 de ierburi, fructe si condimente. In ultimii ani, si-a castigat reputatia unui lichior care te va face sa te imbeti foarte repede. Acest lucru se datoreaza faptului ca este folosit mai ales in shot-uri si vorbim aici despre infamul Jager Bomb. Reputatia lichiorului Jägermeister este cea a bauturilor tari, de care se face adesea abuz (cum este si tequila). In orice caz, Jägermeister are un loc al sau in multe cocktailuri, adaugand un gust complex, si aparte, bauturilor.

O reteta secreta avand la baza 56 de ingrediente, care include scortisoara din Ceylon, coaja de portocala din Australia, santal din India de Est, radacini de ghimbir din sudul Asiei si desigur, cateva ierburi secrete. “Cam asta este ceea ce impartasesc fabricantii de alcool publicului. Oricum, ceea ce se stie este faptul ca, din orice ar fi facut amestecul, el este macerat timp de 5 luni in alcool si apa. Concentratul este amestecat si filtrat, apoi depozitat intr-un butoi de stejar timp de un an, dupa care, inainte de a fi imbuteliat, este amestecat cu zahar, caramel, o cantitate mai mare de apa si alcool.

Fabricantii de alcool recomanda ca Jägermeister sa fie baut foarte rece, dar cel mai bine este ca el sa fie amestecat in cocktailuri precum cele enumerate mai jos. Se recomanda consumul cu moderatie, lucru valabil in cazul tuturor bauturilor – stiut fiind faptul ca exista ceva legat de amestecurile pe baza de ierburi, care imbata mai repede decat alte bauturi.

Pe eticheta vei gasi inscriptia germana “Das ist des Jägers Ehrenschild, Daß er beschützt und hegt sein Wild, Weidmännisch jagt, wie sich’s gehört, Den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.” În traducere aproximativa: “Este onoarea vanatorului ca el sa protejeze si sa pastreze vanatoarea ca sport si sa omagieze Creatorul prin creaturile sale.”

In ciuda zvonurilor, Jägermeister nu contine sange de cerb, opium sau alt ingredient de genul acesta.

La aceasta bautura se mai face referire si ca: Jager, Jaeger, Jagermeister, Jägermeister, Jaegermeister (daca dai o cautare online, incearca fiecare din acesti termeni).

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *