Administratie

Politic

Electoral 2024

Sport

Toți pentru Reșița!

Toți pentru Reșița!

Banat TV 14 ani – Povestea Merge Mai Departe





 

În vederea eliminării unei avarii apărute la rețeaua de apă de pe str. Hațegului din Oțelu Roșu, s-a oprit furnizarea apei astăzi, până la ora 14.00.

Sunt afectați toți consumatorii de pe str. Hațegului și străzile adiacente.

Pentru orice problemă apărută ulterior, puteți să apelați Dispeceratul Central Aquacaraş, la 0255/215643 și 0766341274 sau Punctul de Lucru Oțelu Roșu, la 0255/530201.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj din Oțelu Roșu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Reșița, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. La sosirea acestora, incendiul se manifesta cu flacără violentă la acoperișul anexei, dar și în interiorul acesteia. Misiunea a durat aproximativ 3 ore, pompierii reușind să împiedice propagarea focului la celelalte încăperi ale locuinței, precum și la casele învecinate. În urma incendiului a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 30 mp și au fost distruse autoturismul proprietate personală, în proporție de 95%, mobilierul și sculele electrice depozitate în anexă. Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric generat de un cablu electric defect.

Și o anexă din curtea unei case din Răcăjdia a fost cuprinsă de flăcări. 2 ore s-au luptat cu flăcările pompierii orăvițeni, în urma incendiului fiind distrus acope…

În vederea remedierii unei avarii apărute pe str. Rugului din Oțelu Roșu, s-a oprit furnizarea apei potabile, astăzi, până la ora 15.30.

Sunt afectați toți consumatorii de pe str. Rugului.

La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zona menţionată. Dacă situaţia persistă, puteți să contactați Dispeceratul Central Aquacaraş, la 0255/215643 și 0766341274 sau Punctul de Lucru Oțelu Roșu, la 0255/530201.

Astăzi, 26 noiembrie, este marcată Ziua Tortului.

O dovadă a rolului special pe care tortul l-a ocupat în mintea oamenilor încă din cele mai vechi timpuri este și faptul că, în trecut, era oferit drept ofrandă zeilor, fiind considerat prea bun pentru oameni. O chestie la care să te gândești în timp ce savurezi următoarea ta felie de tort.

Ziua Tortului are o istorie ceva mai neplăcută. Ea s-a născut în Franța de la cuvintele celebre ale soției lui Ludovic al XVI-lea, Marie Antoinette.

În timpul foametei care a chinuit Franța în acea perioadă, reginei i s-ar fi adus la cunoștință faptul că țăranii sunt atât de săraci încât nu au nici măcar o bucată de pâine pe care să o mănânce. Marie Antoinette ar fi răspuns indolent: „Să mănânce tort atunci.”

Nu e greu de înțeles că această atitudine nu i-a atras popularitate sau simpatie nici ei și nici soțului său, iar oamenii i-au decapitat pe amândoi în timpul Revoluției Franceze.

În ciuda acestor origini neplăcute, nu putem neg…

Un bărbat de 36 de ani din județul Constanța a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat, datorită spiritului civic a doi cetățeni care l-au observat în interiorul unei locuințe din Caransebeș, în timp ar fi căutat bunuri.

Cei doi vecini au observat fereastra casei deschisă, în timp ce proprietarii erau plecați, l-au văzut pe bărbat căutând prin casă cu o lanternă moment în care, dându-și seama că a fost zărit, a fugit din casă, a sărit gardul în afara curții și a reușit să fugă aproximativ 150 de metri.

Martorii l-au urmărit și au reușit să îl imobilizeze până la sesizarea și sosirea echipajului de poliție.

Bărbatul a fost condus la sediul poliției, stabilindu-se că în 25 decembrie, în jurul orei 18.50, ar fi pătruns prin efracție într-o casă din Caransebeș, unde ar fi scotocit pentru a găsi bani, moment în care ar fi fost observat de cei doi cetățeni și ar fi încercat să fugă.

În aceeași zi, bărbatul a fos…

Deținătorii vehiculelor ce se supun înregistrării, respectiv mopede, tractoare, remorci tractor, mașini și utilaje autopropulsate, respectiv ATV-uri, precum și proprietarii vehiculelor cu tracțiune animală, care au domiciliul sau reședința în Caransebeș, au obligația să le declare și să le înregistreze la Primăria Caransebeș, înainte de a le pune în circulație.

Înregistrarea se face de către Compartimentul Autorizări, Control Comercial.

De asemenea, proprietarii de vehicule înregistrate deja trebuie să se prezinte luna aceasta pentru vizarea certificatelor de înregistrare.

Încă un accident rutier a avut loc ieri, pe drumul care leagă localitatea Lupac de Oravița, după ce 2 mașini au intrat în coliziune.
În urma impactului, una dintre cele 2 mașini a ajuns cu roțile-n sus, în afara părții carosabile.
În urma accidentului s-au înregistrat pagube materiale majore, iar o persoană a fost rănită ușor.

sursa video și foto: Facebook Loga N. Yonuț

 

Poliţia Română recomandă șoferilor să respecte regulile de circulaţie, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum și să conducă preventiv.

Menționăm că în anul 2024, principalele cauze ale accidentelor rutiere produse în Caraș-Severin au fost indisciplina pietonală, viteza excesivă și neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Răzvan Pîrcălabu a obţinut al 4-lea mandat în fruntea Federaţiei Române de lupte! Tot în cadrul Adunării Generale Ordinare și de Alegeri care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, s-au ales vicepreședinții și membrii din cadrul Biroului Federal. Antrenorul emerit Adrian Dacica a fost ales vicepreședinte al Federației Române de lupte, la lupte feminine.

Luptele românești și-au ales reprezentanții! Miercuri a avut loc Adunarea Generală Ordinară și de Alegeri 2025, unde delegații structurilor afiliate au votat în unanimitate conducerea FRL pentru un nou mandat de 4 ani. Președintele Răzvan Pîrcălabu a fost reales în funcție pentru al patrulea mandat consecutiv. Adrian Dacica a fost ales vicepreședinte la lupte feminine. Antrenorul emerit Adrian Dacica va coordona în principal activitatea luptelor feminine din postura de vicepreședinte al Federației Române de Lupte!

Președinte: Răzvan Pîrcălabu (Vot în unanimitate); Vicepreședinți: Alexandru Ballai (Lupte Lib…

FOTO: preluare Facebook

În a doua zi din an pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din Oțelu Roșu, de pe strada Oțelarilor. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În urma incendiului, au ars două încăperi, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric. În urma acestuia, din fericire nu s-au înregistrat victime.La acest incendiu primii care au intervenit au fost pompierii voluntari din Oțelu Roșu. Pe pagina oficială a primăriei a fost postat următorul comunicat:” În urma incendiului izbucnit la o magazie, care s-a propagat rapid către acoperișul și imobilul alăturat, dorim să facem câteva clarificări cu privire la acțiunile echipelor de intervenție și să subliniem importanța acestora în salvarea vieților și a bunurilor.
Apreciem i…

Pe Muntele Semenic, în acest weekend, avut loc un accident în urma căruia un copil a fost grav lovit la coloana vertebrală. Acesta se afla la săniuș, moment în care a căzut și s-a lovit cu spatele de o buturugă. La locul accidentului au intervenit de urgență salvamontiștii și fiindcă cel mic acuza dureri foarte mari în zona spatelui, dispeceratul medical a decis că este nevoie de intervenția unui elicopter pentru a transporta copilul la spital. Deoarece în județul Caraș-Severin nu există nici o secție de traumatologie sau chirurgie pediatrică, copilul a fost transportat direct la Timișoara, la Spitalul Louis Țurcanu. Minorul de 17 ani este australian, iar în urma accidentului a suferit un traumatism cervico-toracal.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 68 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, dintre acestea 2 pentru Salvamont Caraș Severin-Semenic. S-au primit și 26 de apeluri prin care se solicitau sfaturi ș…

Un nou accident rutier s-a produs în această dimineață, la ieșire din Măureni, după ce 2 mașini au intrat în coliziune.

În urma acestuia, autoturismele au fost grav avariate.

 

sursa foto: Facebook Loga N Yonuț

Revenim cu informații.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este un eveniment global, care are loc, în fiecare an, la data de 4 februarie, pentru a atrage atenția asupra necesității de a intensifica și consolida efortul de combatere și control al acestei maladii. Prevenția primară, screningul și depistarea precoce încă de la primele semne, sunt cele mai eficiente metode de combatere a bolii.

Într-un efort fără precedent, Uniunea Europeană a lansat Planul European de Combatere a Cancerului, al cărui parcurs de implementare în perioada 2021-2025 a fost publicat.

O inițiativă emblematică din cadrul Planului European de Combatere a Cancerului este Registrul European al inegalităților în domeniul cancerului ce oferă date solide și de înaltă calitate cu privire la prevenirea cancerului și la îngrijirea pacienților oncologici, care permit identificarea tendințelor din statele membre și din regiuni, precum și a disparităților și inegalităților dintre acestea. Profilele de țară privind cancerul au fo…

Polițiștii din Reșița au acționat cu efective mărite, pe Drumul Național 58 și 58B, respectiv pe tronsonul Reșița-Moniom și pe Drumul Județean 581 Lupac, pentru prevenirea accidentelor rutiere și verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la trafic.

În cadrul activităților, au fost verificate aproape 450 de autovehicule, legitimate peste 500 de persoane, iar aproape 170 de șoferi au fost testați cu aparatele din dotare.

Ca de fiecare dată, în urma neregulilor constatate au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 26.000 de lei.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune privind conducerea unui autovehicul fără permis, au fost reținute 6 permise de conducere, 5 dintre acestea pentru depășiri neregulamentare și a fost retras un certificat de înmatriculare.

În municipiul Reșița și în zona rurală adiacentă, în anul 2024 au fost înregistrate 79 de accidente rutiere cu victime, dintre care 5 soldate cu persoane rănite g…

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a semnat un nou proiect transfrontalier, cu o valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Interreg IPA România-Serbia. Este un proiect ambițios pentru creșterea rezilienței în fața situațiilor de urgență din zona transfrontalieră româno-sârbă.
Reziliența inteligentă transfrontalieră înseamnă consolidarea colaborării între autoritățile române și sârbe, prin schimburi de bune practici și strategii comune de intervenție, implicarea comunităților locale, atât în prevenirea, cât și în gestionarea situațiilor de urgență, cât și utilizarea echipamentelor de ultimă generație pentru intervenții mai rapide și mai eficiente în caz de incendii, inundații sau accidente chimice, biologice, radioactive ori nucleare.
Situațiile de urgență care pot apărea în zona de graniță necesită acțiuni comune de consolidare a protecției și prevenirii unor astfel de situații, antrenament adecvat pen…

În doar 3 zile, polițiștii cărășeni au desfășurat 48 de acțiuni operative și au aplicat 545 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 170.000 de lei.

Ei au soluționat și aproape 100 de sesizări ale cetățenilor, dintre care 79 prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Poliția Municipiului Caransebeș au efectuat verificări la 7 societăți comerciale din Caransebeș și Muntele Mic, iar în urma neregulilor constatate a aplicat 4 amenzi, de 30.000 de lei.

De asemenea, timp de 5 ore, a fost organizată o acțiune preventiv-reactivă pe ruta Reșița-Moniom, ocazie cu care au fost verificate 89 de autovehicule, au fost testați cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive 43 de șoferi, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, reținute 3 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Însă, în toate cele 3 zile, au fost retras aproape 50 de permi…

Moș Crăciun a venit la Caransebeș!
În fiecare zi, de luni până sâmbătă, Moș Crăciun îi așteaptă pe cei mici la atelierul său din parcul central al orașului, între orele 13-15 și 17-19.
Așadar, copiii pot face poze cu moșul și îi pot spune acestuia dorințele de Crăciun.

Zeci de locuitori au fost prezenți în centrul orașului Moldova Nouă, acolo unde, oficial, s-a dat startul primei ediții a Târgului de Crăciun!
Încântați de colinde, de la mic la mare, fiecare dintre cei prezenți a avut ocazia de a se îndeletnici cu ceva. Spre exemplu, părinții au profitat de ocazie pentru a-i înmâna Moșului, chiar la căsuța acestuia, scrisoarea micuților cu fel și fel de daruri pe care urmează să le găsească sub brad. Pentru adulți însă a fost ocazia perfectă de a studia oferta standurilor cu delicii și bunătăți tradiționale, ba chiar să se inspire în privința cadourilor prin intermediul cărora vor să-i surprindă pe cei dragi în prag de sărbători.
Povestea magică a sărbătorilor continuă în centrul orașului Moldova Nouă, în fiecare zi, până la data de 23 decembrie.

 

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

„Ziua „de-a-ndoaselea”, marcată pe 31 ianuarie, este o zi în care lumea se întoarce cu susul în jos, nebunia devine raţiune, ziua devine noapte… în teorie cel puţin. Prea multă seriozitate este dăunătoare, iar câteodată avem nevoie să încălcăm toate regulile şi să fim mai relaxaţi.

Este o sărbătoare amuzantă, care ne încurajează să facem lucrurile în altă ordine decât le-am face în mod obişnuit. Cine spune că trebuie să servim mai întâi micul dejun? De ce nu putem să începem cu o felie de tort sau cu o felie de pizza?

Ziua „de-a-ndoaselea” este sărbătorită de oameni din toată lumea …

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, lansează invitația atât persoanelor fizice, cât și celor juridice să ia parte la dezbaterea publică pe tema taxelor și impozitelor locale pentru anul 2025! Dialogul care se va desfășura marți, 10.12.2024, ora 14.00, la Centrul Cultural pentru Tineret Moldova Nouă, urmărește nu doar transparența reprezentanților administrației publice locale Moldova Nouă față de cetățeni, ci se află în strânsă legătură cu efortul financiar al persoanelor fizice și juridice depus pentru plata taxelor și impozitelor în anul fiscal 2024.

Terapia finalizează un proiect ambițios în energie regenerabilă! Stația solară instalată pe platforma fabricii din Cluj devine operațională

Terapia – o companie SUN PHARMA, cea mai importantă companie de medicamente specialități, generice și produse OTC din România, anunță finalizarea instalării unei stații solare de ultimă generație, cu o capacitate de 1 MW, pe platforma fabricii din Cluj-Napoca. Proiectul, executat de compania clujeană Energobit și cofinanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), reprezintă un pas important în strategia de tranziție a companiei Terapia către energie regenerabilă.

Noua sursă de energie va contribui la reducerea consumului de energie convențională cu 10-15% și la scăderea emisiilor de carbon cu 746,8 tone echivalent CO2 pe an.

În plus, în cadrul planului său de regenerare, energie circulară, reciclare și sustenabilizare a platformei din Cluj-Napoca, Terapia intenționează, în următorii doi ani, să instaleze alte două st…

Companiile de distribuție a energiei electrice, parte a grupului PPC în România, au fuzionat sub numele Rețele Electrice România. Fuziunea companiilor într-o singură entitate legală urmărește optimizarea operațiunilor specifice la nivelul celor 3 regiuni – Banat, Dobrogea și Muntenia, prin eficientizarea modului de alocare a resurselor și reducerea complexității administrative.

Noua societate va asigura în continuare serviciul de distribuție a energiei electrice în București și judetele Ilfov, Giurgiu, Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Arad. Clienții vor continua să beneficieze de servicii pe care le vom îmbunătăți continuu, de tehnologii avansate în distribuția de energie electrică și de soluții digitale tehnice și pentru interacțiunea cu compania.

”Rețelele digitalizate și reziliente sunt esențiale pentru a oferi clienților serviciile adaptate la noile realități ale tranziției energetice, cu consum sporit la nivelul locuințelor, producție…

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autotren încărcat cu autoturisme, pe DN 6, localitatea Buchin. La sosirea echipajului din cadrul Detașamentului Caransebeș, ardeau fără flacără cauciucul dreapta spate și sistemul de frânare al trailerului auto. Datorită intervenției rapide, incendiul a fost localizat și lichidat înainte de a produce alte pagube materiale. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

De asemenea, pompierii militari au acţionat pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul a două accidente rutiere petrecute în localitățile Jupa și Reșița, precum și pentru asanarea a trei grenade de mână – două defensive și una ofensivă.

Totodată, au fost înregistrate 7 intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații pentru asistența persoanelor aflate în dificultate.

În vederea eliminării unei avarii apărute pe str. Tudor Vladimirescu din Moldova Nouă, s-a oprit furnizarea apei potabile astăzi, până la ora 13.00.

Sunt afectaţi consumatorii de pe str. Mihai Eminescu și de pe str. Tudor Vladimirescu.

Lucrarea va fi executată în intervalul orar specificat de către personalul Aquacaras.

La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zona menţionată. Dacă situaţia persistă, puteți să contactați Dispeceratul Central AQUACARAȘ, la 0255 – 215643 și 0766341274 sau Punct de Lucru Moldova Nouă, la 0255-540857.

Astăzi este marcată în toată lumea Ziua internațională a înghețatei de căpșuni. Fiind pe locul 3 ca aromă preferată, după înghețata de vanilie și cea de ciocolată, aroma căpșunilor rămâne una plină de prospețime.

„Știați că istoria înghețatei începe tocmai în China antică? Conducătorii chinezi au creat gropi uriașe de stocare a gheței și se crede că erau împărțite pe arome. Între timp, în Europa, împărații romani aveau alergători foarte rapizi pentru a le aduce zăpadă și gheață din Munții Apenini. S-au bucurat de micile delicatețe de gheață amestecate cu fructe, miere sau apă de trandafiri – nu foarte diferit de ceea ce mâncăm noi astăzi.

Prima înghețată pe băț a fost patentată în Statele Unite în 1923. A fost inventată de Frank Epperson, producător de limonadă, care pretindea că a avut această idee complet întâmplător în 1905, când a lăsat afară un pahar de limonadă cu o lingură în el. Peste noapte a înghețat și s-a creat prima înghețată pe băț din limonadă. Pe 9 octombrie 1…

Încă un incendiu de vegetație uscată a izbucnit aseară, pe raza localității Băile Herculane.
Pompierii militari au acționat de urgență. În scurt timp, incendiul a fost lichidat, însă flăcările au distrus circa 1 ha de vegetație uscată.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 lei la 100.000 lei. Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

În doar 3 zile s-au donat 626,9 de tone de alimente, pentru peste 100.000 de oameni aflați la nevoie.

Sub sloganul „Împreună hrănim speranța”, Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați anunță cu entuziasm și recunoștință rezultatele remarcabile ale Colectei Naționale de Alimente, desfășurată în perioada 13-15 decembrie. Această ediție a marcat cel mai mare rezultat obținut de la debutul campaniei în 2019.

Ediția de Crăciun a Colectei Naționale de Alimente a stabilit un nou record, demonstrând puterea solidarității și generozității. Grație sprijinului donatorilor din toată țara, au fost colectate 626,9 tone de alimente neperisabile, echivalentul a 26 de tiruri pline de hrană. Această cantitate impresionantă a fost transformată în 1.253.941 de porții de mâncare, oferind sărbători mai demne și mai senine pentru 100.793 de persoane vulnerabile…

Un nou contract de finanțare în valoare de 6,4 milioane lei pentru Înființarea unui parc fotovoltaic în vederea producerii energiei electrice din surse regenerabile în municipiul Caransebeș, a fost semnat la București de către viceprimarul municipiului Caransebeș.

Proiectul prevede construirea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 1,2 MW, capabilă să asigure alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor Primăriei Caransebeș, respectiv clădiri și iluminat public.

 

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin s-au sesizat din oficiu că în data de 03 ianuarie 2025 un câine a fost aruncat dintr-un autoturism și abandonat pe raza localității Iardașița, în apropiere de Băile Herculane.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat autoturismul în cauză, precum și pe cel care a abandonat cațelul, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Băile Herculane.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 12.000 de lei, conform Legii.

Cățelul a fost salvat și adoptat de o persoană din Băile Herculane, iar acum este în afara oricărui pericol.

 

Cei care au animale sunt obligați să le asigure un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficienă, asistență medicală și bineînțeles îngrijire și atenție. În caz contrar, pot fi date amenzi între 3.000 și 12.000 lei.

 

Biroul pentru Protecţia Animalelor este structura de specialit…

Aproximativ 100 de familii nevoiașe din Caraș-Severin și Timiș vor fi ajutate și anul acesta, în pragul sărbătorilor de iarnă, de către voluntarii Asociației Acasă în Banat, în cadrul cunoscutei campaniei umanitare „Dar din Dar”. Voluntarii își îndreaptă atenția, ca de fiecare dată, asupra familiilor aflate în pragul sărăciei. bătrânilor singuri și persoanelor bolnave sau cu handicap, care vor primi alimente, jucării, produse de igienă și produse de curățenie.

Cei care doresc să contribuie la campania Dar din Dar, pot face o donație în contul Asociației Acasă în Banat, menționând numele campaniei: Dar din dar sau pot oferi pachete cu alimente neperisabile, bineînțeles în termen de valabilitate. De asemenea, se poate dona lunar pentru campaniile sociale Acasă în Banat și prin SMS, la 8845, cu textul BANAT și veți dona în fiecare lună câte 2 euro, adică 10 lei.

Mai multe informații puteți găsi și pe pagina de Facebook a Asociației Acasă în Banat.

Primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, a participat la întâlnirea anuală a Asociației Orașelor din România.

Cu această ocazie s-a discutat despre probleme ce țin de orașul Moldova Nouă, dar și despre probleme generale care pot ajuta orașele să își construiască un plan predictibil pentru următorii ani.

„Am fost bucuros să mă reîntâlnesc cu colegii primari din Regiunea de Vest, dar și din țară, colegi care au putut dezvolta comunitățile lor prin continuitatea oferită de alegători. Cu multă muncă, implicare și ambiție vreau să demonstrăm că Moldova Nouă are viitor pentru noi și copiii noștri.”, a transmis primarul Torma.

 


Asculta Banat FM !


onWeb by SiGNO serv