Electoral 2024

Toți pentru Reșița!

Toți pentru Reșița!

Banat TV 14 ani – Povestea Merge Mai Departe





 

În vederea remedierii unei avarii apărute la rețeaua principală de apă de pe strada Zona Gării, bl.30 din Oravița, s-a oprit furnizarea apei potabile astăzi, până la ora 10.30.

Sunt afectați consumatorii de pe strada Zona Gării.

„Ne cerem scuze consumatorilor pentru disconfortul creat de această oprire. La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zonele menţionate. Dacă situaţia persistă, vă rugăm să contactați SC Aquacaraș SA – Dispecerat Central la numerele de telefon 0255-215643 sau 0766341274 și Punct de Lucru Oravița – 0255574235 sau 0787874444.” transmite AQUACARAȘ.

Magia sărbătorilor de iarnă și-a făcut simțită prezența, din nou, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al Județului Caraș-Severin.

Plini de entuziasm și voie bună, 40 de elevi de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, însoțiți de cadre didactice, au creat un moment special și i-au colindat pe salvatorii cărășeni.

De asemenea, elevii au avut ocazia să învețe măsuri esențiale de siguranță în situații de urgență și să participe și la o demonstrație practică de stingere a unui incendiu.

Polițiștii reșițeni au avut bucuria de a primi la sediul inspectoratului, vizita Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, însoțit de un grup de colindători din partea Episcopiei, care a continuat tradiția și a adus glasul Sfintei Evanghelii și al Sfintei Biserici în sufletele tuturor, prin tradiționalele colinde interpretate cu multă emoție și bucurie.

La final, aceștia au cântat împreună „O, ce veste minunată!”, iar la final, toți colindătorii au fost răsplătiți cu daruri după datina străbună, atât din partea oaspeților, cât și a gazdelor.

Fie că sunt purtate pe buze de copii sau de adulți, colindele mângâie sufletele și transformă în sărbătoare casele în care ajung.

 

Salvamontiști din trei județe, Caraș-Severin, Timiș și Mehedinți, s-au pregătit în acest weekend pe Muntele Mic pentru a interveni în caz de avalanșă! Seminarul, susținut de către Societățile Maramont Baia Mare și WeSki Muntele Mic a avut ca scop prezentarea ultimelor tehnologii folosite la nivel mondial pentru intervenția în situații de urgență.

” Reducerea timpilor de intervenție reprezintă un aspect decisiv atunci când vorbim despre victime surprinse de avalanșă. Primele 15 minute sunt esențiale, luciditatea, cunoașterea și viteza acțiunii reprezintă caracteristici care pot face diferența între viață și moarte”, a afirmat Cornel Galescu, Șeful Serviciului Salvamont Caraș Severin.

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie „Ziua Națională a României”, cel mai important moment din istoria românilor.

Cu acest prilej, Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă îi invită pe locuitorii orașului să participe la activitățile organizate pentru a marca această zi importantă, duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 12.30, la Monumentul Eroilor din Parcul Central.

Acțiunile gândite pentru comemorarea eroilor neamului se vor succeda după cum urmează:
– slujba de Te Deum, săvârșită de un sobor de preoți ai Bisericii Ortodoxe Române;
– evocarea momentului istoric – Constantinovici Raluca-Natașa, elevă în cadrul Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” Moldova Nouă, clasa a XII-a Filologie;
– discursul primarului orașului Moldova Nouă;
– ceremonia depunerii coroanelor și jerbelor.

În vederea remedierii unei avarii apărute spontan la rețeaua principală de apă pe strada Broșteni din Oravița, s-a oprit furnizarea apei potabile astăzi, până la ora 12.30.

Sunt afectați consumatorii de pe str. Broșteni.

Lucrarea va fi executată în intervalul orar specificat de către personalul Aquacaraș.

La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zona menţionată. Dacă situaţia persistă, puteți să contactați Aquacaraș, Dispecerat Central, la numerele de telefon 0255-215643 sau 0766341274 și Punct de Lucru Oravița, la 0255574235 sau 0787874444.

 

 

Astăzi, 24 noiembrie 2024, este organizat primul tur al alegerilor prezidențiale, iar românii sunt așteptați la urne pentru a alege președintele României, pentru următorii 5 ani.

La alegerile prezidențiale din 2024 s-au înscris 14 candidați, validați de Biroul Electoral Central. Însă, în urmă cu doar câteva zile, respectiv pe data de 18 noiembrie, un candidat a anunțat, în timpul unei dezbateri televizate, că se retrage din cursa prezidențială. Astfel, chiar dacă pe buletinul de vot apar 14 candidați, doar 13 se luptă efectiv pentru a obține președinția României.

În România sunt organizate aproape 19.000 de secții de votare, arondate în funcție de domiciliul și reședința alegătorului.

În țară, alegătorii vor vota:
– pe liste permanente, în localitatea de domiciliu sau reședință, la secția unde sunt arondați
– pe liste suplimentare, la orice altă secție de votare, în afara localității unde au reședința sau domiciliul

În judeţul Caraş-Severin sunt organizate 364 de secţ…

Curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al Județului Caraș-Severin s-a transformat într-un loc plin de magie și voie bună!
Aproximativ 60 de copii au colindat cu zâmbete largi și glasuri cristaline, aducând spiritul sărbătorilor în inimile tuturor.
În schimb, pompierii le-au oferit o incursiune fascinantă în lumea pompierilor, printr-o experiență educativă și interactivă. Copiii au învățat principalele măsuri de siguranță în caz de pericol, noțiuni esențiale despre acordarea primului ajutor și au avut ocazia să exploreze autospecialele din dotare.

 

În vederea eliminării unei avarii apărute pe str. Căminelor din Reșița, s-a oprit furnizarea apei potabile astăzi, până la ora 13.00.

Sunt afectaţi consumatorii de pe str. Căminelor, aleea Constructorilor si Centrul de dializă.

La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zonele menţionate. Dacă situaţia persistă, puteți să contactați Dispeceratul Central Aquacaraş, la 0255/215643 sau 0766341274.

 

FORMIN SA angajează

– Mecanici auto
– Strungar
– Sudor electric și autogen
– Sondori
– Muncitori necalificați foraje
– Muncitori necalificați întreținere
Se asigură după caz, transport, cazare și o masă caldă pe zi, bonusare în funcție de rezultate.

Contact: office@formin.ro

Nr. telefon 0728.122.765
0255.511.250

Un nou accident rutier s-a produs în această dimineață, la ieșire din Măureni, după ce 2 mașini au intrat în coliziune.

În urma acestuia, autoturismele au fost grav avariate.

 

sursa foto: Facebook Loga N Yonuț

Revenim cu informații.

Primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, a reușit să găsească soluții pentru problema care a creat multă agitație în acest an, respectiv taxele și impozitele locale.

Persoanele fizice vor plăti în 2025 mai puțin decât au plătit în 2023 și 2024, iar persoanele juridice vor plăti cu peste 30% mai puțin.
De asemenea, s-au găsit soluții și pentru cei care dețin baruri și cafenele, respectiv în cazul celor până în 500 m – taxa va fi de 500 lei, iar pentru cele mai mari, de peste 500 m – taxa va fi de 1.000 lei.
Mai mult, taxa anuală de autorizare va fi „0” lei.

Primarul Torma îi îndeamnă pe cetățeni să achite impozitele până în 31 Martie 2025, pentru a beneficia și de reducerea de 10%.

După vacanța de iarnă, care s-a desfășurat în perioada 21 decembrie – 8 ianuarie, elevii și profesorii au început astăzi modulul 3 de învățare din structura educațională 2024-2025.

Pentru elevii de clasa a XII-a, vacanța de iarnă a fost ultima înaintea probelor de competențe de la Bacalaureat 2025, care anul acesta vor fi organizate mai devreme. Ele vor începe la finalul lunii ianuarie.

Structura anului școlar în curs a fost împărțită, la fel ca anul precedent, în module de cursuri și perioade de vacanțe. În 2024, elevii au parcurs primele 2 module de învățare și vacanțele aferente fiecărui modul.

Modulul 3 de învățare, care a început astăzi, va dura până în februarie, atunci când este programată vacanța mobilă sau vacanța de schi, cum mai este cunoscută. Vacanțaa fost stabilită la date diferite, la decizia inspectoratelor școlare județene, în Caraș-Severin aceasta având loc în perioada 17 – 21 februarie.

Urmează apoi modulul 4 de cursuri.

Vacanța de primăvară din an…

Astăzi s-a stins din viață Pavel Aghescu, cel care a fost un membru important al comunității reșițene. A fost director de bancă, acționar la Case S.A. și în utimii ani președinte și unul dintre membrii fondatori la Agora Cărășană, o asociație care și-a propus în ultimii ani să tragă atenția societății cărășene asupra unor aspecte de natură civică, dar și să creeze un cadru de întâlnire a unor oameni care au deținut funcții împortante la nivel județean.Pavel Aghescu s-a născut în comuna Slatina-Timiș, în 7 iulie 1949, din părinții Francisc și Maria. Clasele I-VII le-a urmat în comuna natală. După un examen exigent la Caransebeș, a fost admis la Liceul Nr. 1 (actualmente Colegiul Naţional „Traian Doda”), unde a învațat din clasa a VIII-a până într-a XII-a.

După terminarea liceului a urmat la Timișoara, Facultatea de Științe Economice, terminând în promoția 1972. Din acel an și până în 1978 a ocupat funcția de inspector economic (ofițer de credite), la Banca de Investiții, Sucursala Ju…

În vederea eliminării unei avarii apărute spontan la conducta principală de apă pe str. Crișan din Caransebeș, s-a oprit furnizarea apei potabile astăzi, până la ora 15.00.

Sunt afectaţi consumatorii de pe str. Crișan.

Lucrarea va fi executată în intervalul orar specificat de către personalul AQUACARAȘ.

La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zona menţionată. Dacă situaţia persistă, puteți să contactați Dispeceratul Central AQUACARAȘ, la 0255/215643 sau 0766341274 și Punctul de Lucru Caransebeș, la 0255 – 516321 sau 0722333735.

 

 

În perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiștii din structurile teritoriale au intensificat controalele privind modul de respectare a prevederilor legale referitoare la activitățile cu articole pirotehnice.

În urma verificărilor efectuate săptămână trecută au fost indisponibilizate articole pirotehnice de tipul bateriilor de artificii și emițătoarelor de sunete (petarde), din categoriile F3 și F4, interzise a fi confecţionate, deţinute, comercializate, importate sau folosite de către persoanele fizice, 134 de bucăți în total, găsite la locuințele a 3 persoane din Reșița și Oravița.

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

În aceste cazuri au întocmite 3 dosare penale și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale.

Polițiștii vor continu…

Patinoarul amplasat în Parcul Dragalina din Caransebeș s-a deschis pentru amatorii de distracție pe gheață.

Prețul de intrare pe gheață este de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți, în acest preț fiind incluse și patinele.

Grupurile organizate de copii, însoțite de cadrele didactice, beneficiază de acces gratuit, zilnic între orele 10.30-11.30 și 12.00-13.00, solicitările trebuind făcute în scris către Serviciul Public de Administrare, Întreținere și Reabilitare.

Patinoarul funcționează până pe data de 5 februarie 2025, zilnic, între orele 10.30-21.30, cu o perioadă de pauză între orele 13-16.

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “SEMENIC” al județului Caraș-Severin desfășoară în mod constant acțiuni de informare preventivă și control, având ca obiectiv principal creșterea nivelului de siguranță în comunitate.
Recent, aceștia au efectuat verificări și controale la diverse obiective de interes din județ și au organizat activități de instruire în domeniul situațiilor de urgență. Printre acestea s-au numărat exerciții de evacuare și intervenție, desfășurate atât în unități de învățământ, cât și în cadrul operatorilor economici.
În contextul sezonului rece, temele abordate au pus un accent deosebit pe măsurile de prevenire a incendiilor, în special cele legate de utilizarea în siguranță a instalațiilor electrice și termice.
Prin astfel de acțiuni, ISU Caraș-Severin contribuie la educarea și protejarea comunității, subliniind importanța respectării regulilor de siguranță pentru prevenirea situațiilor de urgență și reducerea riscuri…

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a semnat un nou proiect transfrontalier, cu o valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Interreg IPA România-Serbia. Este un proiect ambițios pentru creșterea rezilienței în fața situațiilor de urgență din zona transfrontalieră româno-sârbă.
Reziliența inteligentă transfrontalieră înseamnă consolidarea colaborării între autoritățile române și sârbe, prin schimburi de bune practici și strategii comune de intervenție, implicarea comunităților locale, atât în prevenirea, cât și în gestionarea situațiilor de urgență, cât și utilizarea echipamentelor de ultimă generație pentru intervenții mai rapide și mai eficiente în caz de incendii, inundații sau accidente chimice, biologice, radioactive ori nucleare.
Situațiile de urgență care pot apărea în zona de graniță necesită acțiuni comune de consolidare a protecției și prevenirii unor astfel de situații, antrenament adecvat pen…

Încă o persoană a fost salvată de pe munte.

Este vorba despre o femeie din Timișoara care s-a accidentat în timp ce cobora Muntele Țarcu pe schiuri. La un moment dat, aceasta a căzut și a suferit o fractură de tibie, motiv pentru care a fost nevoie de intervenția Salvamontului și a elicopterului Smurd.

Echipajul Salvamont de pe Muntele Mic a reperat victima cu ajutorul locației GPS primită pe telefonul mobil, a acordat primul ajutor, după care a transportat victima la elicopterul sosit de pe Aeroportul din Caransebeș.

Menționăm că în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 118 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

Dintre acestea, 5 apeluri au fost primite pentru Salvamont Caraș Severin-Muntele Mic și tot 5 apeluri pentru Salvamont Caraș Severin-Semenic.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 125 persoane. Dintre acestea, 39 au fost transportate cu Ambulanțele SAJ, SMURD sau SALVAMONT pentru transpor…

În vederea eliminării unei avarii apărute la conducta principală din Caransebeș, s-a oprit furnizarea apei potabile astăzi, pânăa la ora 16.30.

Sunt afectaţi consumatorii de pe str. Gării (parțial).

Lucrarea va fi executată în intervalul orar specificat de către personalul  AQUACARAȘ.

La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zona menţionată. Dacă situaţia persistă, puteți să contactați Dispeceratul Central AQUACARAȘ, la 0255/215643 sau 0766341274 și Punctul de Lucru Caransebeș, la 0255 – 516321 sau 0722333735.

A fost tragedie la Cornereva, acolo unde o femeie de 83 de ani a fost găsită spânzurată.

Aceasta a fost găsită chiar de fiul ei, care, după ce a căutat-o prin curte, a găsit-o fără viață, atârnată de o grindă a acoperișului.

Cadavrul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului.

Accident rutier, din fericire fără victime, a avut loc în această dimineață, la ieșire din Câlnic, după ce un șofer a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina în afara părții carosabile.

Tot în această dimineață, la Bocșa, 2 mașini au fost grav avariate în urma unui accident rutier.

Poliţia Română recomandă șoferilor să respecte regulile de circulaţie, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum și să conducă preventiv.

Până la ora 09.00 și-au exprimat opțiunea, prin vot, pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, 4.44% din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale, din care 46.67% femei și 53.33% bărbați, 5.16% în mediul urban, respectiv 3.52% în mediul rural.

Prezența la vot pe grupe de vârstă se prezintă astfel:
4.86% – alegători cu vârsta între 18 – 24 de ani
9.53% – alegători cu vârsta între 25 – 34 de ani
16.49% – alegători cu vârsta între 35 – 44 de ani
43.59% – alegători cu vârsta între 45 – 64 de ani
25.52% – alegători cu vârsta peste 65 de ani

O prezență mai ridicată la vot s-a înregistrat în județele:
1.OLT – 4.69 % din total alegători înscriși în liste
2.CĂLĂRAŞI – 4.43 %
3.ILFOV – 4.41 %
4.DÂMBOVIŢA – 4.24 %
5.TELEORMAN – 4.11 %

Participare mai redusă la vot s-a înregistrat în județele:
1.IAŞI – 2.8 % din total alegători înscriși în liste
2.MARAMUREŞ – 2.64 %
3.BISTRIŢA-NĂSĂUD – 2.56 %
4.VASLUI – 2.4 %
5.SIBIU – 2.39 %

Următoarea comunicar…

În zona montană a județului Caraș-Severin a nins ca-n povești, iar peisajul este unul de vis, cu crengile copacilor încărcate de zăpadă și aerul rece și proaspăt.

Astfel, echipa Salvamont Caraș-Severin este dispusă să acorde informații și asistență celor ce doresc să se familiarizeze cu schiul de tură.

„Atribuirea calității de salvator montan unei persoane poate fi privită ca o recunoaștere a meritelor pe care aceasta le-a dobândit ca montaniard, ghid montan, speolog, alpinist, cățărător sau schior de performanță. Condiția de bază privind această profesie o constituie plăcerea de a activa în zona montană, dar și spiritul de sacrificiu și comportamentul civilizat față de turiști și față de persoanele cu care salvatorul intră în contact. Pregătirea fizică trebuie să fie o caracteristică constantă, antrenată în condiții reale în zona de munte, atât iarna, cât și vara. La sfârșit de noiembrie, o parte dintre salvamontiștii cărășeni au început pregatirea specifică folosind schiuri…

Pe parcursul iernii, numeroși turiști se aventurează să urce pe munte, însă nu toți își iau măsurile de siguranță necesare. Astfel, salvamontiștii au lansat un îndemn pentru cei care au în plan să facă o drumeție în zonele montane.

Aceștia le recomandă turiștilor să urmeze marcajele atunci când merg pe munte. De asemenea, este indicat ca informațiile legate de drum și condițiile meteorologice să fie analizate chiar înainte de a pleca pe munte.

În plus, echipamentul este unul dintre aspectele esențiale de care turiștii trebuie să țină cont. Iarna, acesta trebuie adaptat condițiilor meteorologice, astfel încât să ofere confort termic. Însă, turiștii trebuie să poarte echipament și încălțăminte adecvată inclusiv în cazul drumeților făcute pe munte în sezonul cald.

Și nu în ultimul rând, salvamontiștii spun că traseele ar trebui evitate atunci când vremea este instabilă.

 

Procesul de votare s-a încheiat în Caraș-Severin, fără evenimente din punct de vedere al ordinii și siguranței publice.

Peste 1.500 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne au fost angrenate în misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice, a pazei și protecției celor 364 de secții de votare constituite în județ și de verificare a sesizărilor de natură electorală.

Menționăm că au fost primite 3 notificări prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezentei la Vot și Prevenire a Votului Ilegal, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor alegători, toate infirmate.

De la începerea votării au fost sesizate 8 posibile incidente de natură electorală și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, 4 avertismente și o amendă în valoare de 1.000 de lei, în cazul unei persoane care și-a fotografiat buletinul de vot.

După încheierea votării, angajații Ministerului Afacerilor Interne au fost angrenați în misiuni care privesc asigurarea condițiilo…

În vederea eliminării unei avarii apărute la conducta principală din Reșița, s-a oprit furnizarea apei potabile astăzi, până la ora 12.30.

Sunt afectaţi consumatorii de pe str. Laminoarelor (de la nr.1 la nr.20).

Lucrarea va fi executată în intervalul orar specificat de către personalul Aquacaraș.

La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zonele menţionate. Dacă situaţia persistă, puteți să contactați Dispeceratul Central Aquacaraş, la 0255/215643 sau 0766341274.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au efectuat aproape 300 de controale la deținătorii de animale din județ și au aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 256.000. De asemenea, au fost emise 5 ordine de plasare a animalelor aflate în stare de pericol, în adăposturi sau asociații private. Este vorba despre 2 bovine, o cabalină, 3 câini și 3 pisici. Au fost întocmite și 13 dosare penale, fiind înregistrate 14 infracțiuni, 5 privind uciderea animalelor cu intenție fără drept, 6 infracțiuni privind intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative cum ar fi codotomia și cuparea urechilor, 2 infracțiuni privind schingiuirea aninalelor și o infracțiune privind rănirea animalelor. Mai mult, o persoană a fost trimisă în judecată pentru schingiuirea și uciderea animalelor.

De asemenea, menționăm că cei care au animale sunt obligați să l…


Asculta Banat FM !


onWeb by SiGNO serv